Aan de slag met het magazine

De afgelopen week heb ik samen met de andere collega’s van Xtra een flinke stap gemaakt met het magazine. Het was een week waarbij we veel thuis hebben gewerkt en waarbij we allemaal al goede artikelen hebben geschreven.

Het begon allemaal op maandagochtend met de masterclass van Maters & Hermsen, een bureau dat bedrijfsbladen maakt. Voor ons kwam deze masterclass precies op tijd, omdat we een workshop kregen over de bladmatrix. We hebben iets geleerd over bladpijlers, invalshoeken, rubrieken en overige artikelen. Tijdens deze workshop gingen we een blad analyseren. Hoe leuk is het om op maandagmorgen de VIVA te mogen analyseren. Natuurlijk hebben we niet alleen maar het blad zelf zitten lezen, we hebben ook geprobeerd de matrix in te vullen, door aan te geven welke bladpijlers het blad heeft, welke vaste rubrieken het blad heeft en wat voor invalshoek elk artikel had. Het ging redelijk goed en het was een hele leuke opdracht.

Met deze informatie op zak ging de week verder door het magazine voor het evenement van inhoud te voorzien. Allereerst hebben we onze artikelen, die we de week ervoor hadden bedacht, verdeeld onder de collega’s van Xtra. Sommige artikelen worden gedaan in duo’s en sommige artikelen worden door één persoon gemaakt. Ook werkt een deel aan de teksten voor de website. Gelukkig bestaat ons team uit 6 personen en heeft iedereen genoeg en voldoende te schrijven.

Aan het einde van de week heb ik een aantal artikelen mogen lezen van mijn collega’s en het zag er allemaal goed uit! Leuke invalshoeken en origineel om te lezen. Niet alles was meteen perfect en daarom gaan we volgende week verder om hier en daar nog wat verbeteringen door te voeren om alles zo leuk en goed mogelijk te maken. Het is nog best lastig om een leuke invalshoek te bedenken en het artikel op een goede manier vorm te geven. Gelukkig hebben we nog genoeg tijd en mankracht om het beste er uit te halen.

Week 8 is al weer voorbij en de eerste artikelen voor het magazine zijn geschreven. Week 9 wordt een week waarin we vooral gaan interviewen voor het magazine en alle tot nu toe geschreven artikelen nog eens na gaan en hier en daar te verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *