De laatste week van #ComOn

Ik kan wel zeggen dat de 10 weken voorbij zijn gevlogen. ComOn was een project dat voor het eerst heeft mogen plaatsvinden en waar wij proefkonijn van mochten zijn. Ik bn blij dat ik proefkonijn mocht zijn want het was leerzaam, leuk en gezellig!

Samen met mijn vijf medestudenten (Sascha, Wendy, Simone, Roy en Sean) vormden we een waanzinnig goed team. Vanaf het begin wisten we precies wie welke kwaliteiten heeft en dat we op elkaar kunnen bouwen gedurende het hele project. We hebben gelachen, gediscussieerd, gebrainstormd en gewoon genoten van de afgelopen 10 weken.

ComOn is een zeer leerzaam project geweest, omdat we eerst een kijkje mochten nemen bij verschillende bedrijfjes in Leiden. Vervolgens hebben we zelf een bedrijfje opgericht en nagedacht wie we zijn, waar we voor staan en wat we willen. Er waren heel wat opdrachtgevers met allemaal hun eigen soort opdracht en Xtra had de luxe te mogen kiezen uit drie opdrachtgevers. Dat was nog niet zo heel eenvoudig, maar we hebben voor de opracht gekozen waar we als team het meeste uit kunnen halen en waar iedereen zijn ei in kwijt kan.

2 maanden van keihard werken zijn achter de rug en in de laatste week hebben we het afgesloten met een presentatie. Helaas kon Mieke van Ulden van FAE Events, onze opdrachtgever, er niet bij zijn. Dit was ontzettend jammer, maar Sascha en Roy hebben een fantastische presentatie neergezet. Ze kunnen zo goed op elkaar inspelen en het verhaal was goed in elkaar gezet, duidelijk en met de belangrijkste punten. Die belangrijkste punten was nog niet zo eenvoudig om te bedenken, want voor ons gevoel was alles belangrijk en kon de presentatie in plaats van 10 minuten even goed een half uur duren. Gelukkig kunnen we trots zijn op de presentatie die we hebben neergezet.

comon_eindfeest_xtraDonderdag was het dan zo ver: De afsluiting van het project met alle tweedejaars en de docenten. Niemand wist wat we gingen doen. Op de flyer stond: ‘Neem een poncho of regenpak mee, je weet maar nooit…’. Tja, met het warme voorjaarsweer van afgelopen week hoef je toch geen poncho mee, zou je denken. Toch was het nog flink spannend de avond er voor en werd er flink gespeculleerd op twitter. Uiteindelijk was het een fantastisch leuk feest, want we gingen varen door de Leidse grachten. Rondvaart Leiden was de opdrachtgever van vijf meiden (Birds) en samen hebben ze het leuke plan bedacht om als afsluiting te gaan varen.

Ik heb genoten van het mooie weer, van de muziek, mijn biertje in m’n hand en vooral van de gezelligheid. De afsluiting laat zien hoe het project was: een geslaagd feestje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *