De meeste dromen zijn bedrog?

Iedereen heeft wel dromen; een wereldreis maken, meespelen in een film, parachutespringen of misschien wel beroemd worden. Dit alles is niet wat ik graag zou willen, maar ook ik heb wel een kleine droom…Ik houd van schrijven. Het is voor mij een goede uitlaatklep om m’n hoofd leeg te maken en alles van me af te schrijven. Ik heb dan ook al hele verhalen geschreven, over verschillende onderwerpen. Helaas staan deze verhalen niet op papier, maar schrijf ik ze in mijn hoofd als ik ‘s avonds in bed lig. Als ik m’n ogen dichtdoe in de hoop te kunnen slapen, wordt mijn brein actief en kan ik de gekste, mooiste en leukste verhalen schrijven. Zodra ik m’n ogen open doe of ‘s ochtends wakker wordt, is die inspiratie gek genoeg verdwenen. Ik heb weleens bedacht om gewoon uit bed te stappen, de computer aan te zetten en te gaan schrijven, maar zoals ik al zei: dan is de inspiratie grotendeels verdwenen.

IMG_1974Uit de hoge hoed
Wat me wel te gek lijkt is om drie briefjes uit de hoge hoed te graaien. Bij de eerste graai kies ik de leeftijd van het karakter, de hoofdpersoon van het verhaal. Bij de tweede graai kies ik de locatie waar het zich afspeelt; Amsterdam, Zuid Frankrijk of Antwerpen bijvoorbeeld. Bij de derde graai kies ik het onderwerp; vriendschap, discriminatie of carrière. Op die manier heb je dan een kader waarin je dan een verhaal kan schrijven. Het leuke is: je kan zo veel verschillende kanten op. Een oude man in Zuid Frankrijk met het onderwerp vriendschap kan totaal anders zijn als die oude man een jonge vrouw is in Zuid Frankrijk met het onderwerp vriendschap.

De boodschap
Mocht ik ooit echt verhalen gaan schrijven dan hebben die verhalen wel echt een boodschap. Een boodschap om de mensen aan het denken te zetten door te schrijven over verschillende onderwerpen.

 

 

2 Comments
 1. Wat leuk. Ik heb wel zin om je wat woorden te geven… A la, de lama’s?

  Citruspers, tbs-er, familie
  of
  Pepernoten, advocaat, rouw
  of
  …………………..

  trouwens, je site is mooi geworden!

  • Hoi Maaike,

   Thanks! Haha, wat leuk! Dat zijn de leuke manieren om te schrijven 🙂
   Misschien ga ik er wel een kort verhaal van maken. I’ll keep you posted!

   Groetjes Roos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *