De sfeer van de Parade

Al jarenlang ben ik een trouwe bezoeker van de Parade in mijn eigen stad, Rotterdam. Ik vind de Parade altijd een goede sfeer hebben, het is gezellig, er is lekker eten en er zijn leuke voorstellingen. In Rotterdam staat de Parade altijd gesitueerd in het museumpark, alhoewel, de laatste jaren staat het naast het park, omdat Rotterdam heel graag een parkeergarage wilde bouwen onder het park. En hoe dat altijd gaat met bouwprojecten, loopt ook dit bouwproject uit en staat het rondreizend theaterfestival inmiddels al vijf jaar rondom het NAI.

Jammer, erg jammer. Want nu ik voor het eerst de sfeer heb mogen proeven van de Parade in een andere stad, Utrecht, weet ik weer hoe het vroeger ook was in Rotterdam. Geen wegen, maar gras zoals het hoort in een park. De Parade in zijn volledigheid met veel meer eetgelegenheden, bars en theatertenten, waardoor je niet in 3 minuten klaar bent met je rondje Parade. Meer theatertenten is meer voorstellingen, veel meer voorstellingen. Als je in Rotterdam op zoek gaat naar een leuke voorstelling, kan je beter eerst checken of deze wel ook in Rotterdam te zien is, wat vaak niet het geval is.

Als ik over het festivalterreiparaden van de Parade in Utrecht loop, vraag ik me af waarom de Parade in Rotterdam nooit gekozen heeft voor een ander park. Museumpark is toch niet het enige park in Rotterdam? Misschien wel het enige park wat goed te bereiken is met het openbaar vervoer, maar is een goede bereikbaarheid belangrijker dan een Parade die 3 keer zo klein is als in andere steden en waar dus aanzienlijk minder voorstellingen en eetgelegenheden zijn? Ik vraag het me af..

Gelukkig staat op de planning dat de parkeergarage in 2010 af zal zijn. Laten we hopen dat de Parade dus volgend jaar in zijn volledigheid weer op het museumpark te vinden zal zijn..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *