Een eigen communicatiebureau!

Week 2 van het project #ComOn is inmiddels ten einde. Ik kan wel zeggen dat het een hele drukke, hectische, spannende, maar ook waanzinnig leuke week is geweest. Waar we vorige week nog op bezoek mochten bij communicatiebedrijfjes in Leiden, moest ik afgelopen week samen met mijn projectgroepje een eigen bedrijf opstarten. We mochten zelf de richting kiezen, wat het natuurlijk alleen maar interessanter maakt. Met vijf medestudenten heb ik gekozen voor een communicatiebureau dat zich richt op externe communicatie. Een bureau wat advies geeft op het gebied van PR en voorlichting.

Iedereen moet in een bedrijf een eigen rol hebben, zodoende hebben we de rollen verdeeld. Ons bedrijf heeft een accountmanager/CEO, een projectmanager, een PR-manager/art director, 2 copywriters en ik als communicatiestrateeg.

Het communicatiebureau is geboren, nu alleen nog een naam. Na een middagje brainstormen kwam de naam Xtra bovendrijven. Xtra communicatieadviesbureau.

De hele week stond in het teken van het opstarten van je bedrijfje, met op maandag een masterclass van Desiree Battjes van KeesTM en de jongens van Crius Communicatie hebben ons geholpen met de positionering. Uiteindelijk was Xtra het eerste bedrijfje met een twitteraccount (@xtra-advies) en ook hebben we een eigen website gemaakt: http://www.xtra-advies.tk.

Maar de tweede week ging niet alleen over je eigen bedrijfje, het maken van visitekaartjes en het bedenken van je positionering. Er moest ook contact worden gemaakt met opdrachtgevers. Op vrijdag stond een borrel en het speeddaten met opdrachtgevers gepland. Elk bedrijfje moest zich presenteren door middel van een zelf ingerichte stand met visitekaartjes, folders enz. en een pitch waarin je je bedrijf uitlegt en jezelf verkoopt. Allemaal leuk en aardig, maar gedurende de vrijdag dichterbij kwam werden er steeds meer opdrachtgevers bekend gemaakt. Afwachten tot vrijdag zit er dan niet in, want je wil toch graag de eerste zijn. Gelukkig heb ik twee ontzettend enthousiaste en sociale mensen in mijn groepje die bij verschillende opdrachtgevers zijn langsgegaan en met een fantastisch resultaat. Op donderdagmiddag werd duidelijk dat er meerdere opdrachtgevers met Xtra in zee wilde gaan. Uiteindelijk hebben wij als team gekozen voor Azeta.nl en FAE events. Een heel leuk bedrijfje met een hele leuke en uitdagende opdracht.

 Wat begon als een week waarin ik nog geen eigen bedrijf had, zo ben ik de week geëindigd als communicatiestrateeg bij Xtra met een eerste opdrachtgever. Op naar de derde week!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *