Fae Events brieft en Xtra debrieft

Communicatieadviesbureau Xtra heeft nu dus een opdrachtgever, Azeta.nl en Fae events. Dat betekent dat de volgende stap gezet kan worden, de briefing, debriefing en de offerte. Een stap die ik nog nooit eerder gedaan heb, waardoor ik het extra interessant vond om hem te zetten.

Samen met projectmanager Sascha ben ik op maandagochtend 14 februari naar het mooie kantoor aan de Maresingel gelopen voor de briefing. Na een uurtje stonden we weer buiten met een hoop informatie en veel stof tot nadenken. Stap twee deze week was het maken van de debriefing. Het team van Xtra ging aan de slag met het plan van aanpak en het uitwerken van de opdracht. Over de opdracht zelf kan ik helaas nog niet al te veel zeggen, maar het is een opdracht waar verschillende facetten van het communicatievak aan bod komen. We gaan aan de slag met copywriting en met strategisch advies op het gebied van PR.

Na een dag vergaderen en alles bespreken over de opdracht hebben we het plan van aanpak met de debriefing opgestuurd naar de opdrachtgever. Voor Xtra is de opdracht helder en duidelijk en dus tijd voor stap drie, de offerte. Natuurlijk doen wij de opdracht gratis omdat het een opdracht voor school is, maar om te leren hoe je een professionele en juiste offerte in elkaar zet, hebben we ook een offerte gemaakt. Dit bleek nog niet al te gemakkelijk te zijn en dus hebben we het een paar keer overnieuw gedaan met behulp van de feedback van onze opdrachtgever. Een realistische weergave van de hoeveelheid uren voor de specifieke diensten en de kosten voor de verschillende diensten is nog niet zo simpel als ik vooraf dacht. Daarnaast moet ook de btw op de juiste manier in de offerte worden verwerkt. Al met al is het uiteindelijk gelukt en heb ik er in ieder geval veel van geleerd.

Gelukkig was Fae events net zo tevreden met het plan van aanpak en de offerte als wij en werd zelfs het volgende getwitterd:

@FAEevents: Received a debriefing and an offer from @Xtra_advies, looking good and very professional!

Week 3 van het project ComOn is alweer voorbij en na een weekje voorjaarsvakantie gaat het team van Xtra op maandag 28 februari met frisse moed weer aan de slag met het project. De vierde week staat in het teken van een audit. Daarover volgende week meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *