Genieten geblazen: muziek van Fré

Ik heb Fré herontdekt! Wat maakt zij met haar band prachtige muziek. Muziek waarbij je lui op de bank met je ogen dicht naar kan luisteren en dan nergens aan denken, maar gewoon luisteren.. De prachtige melodieën, de instrumenten, de poëtische teksten en niet te vergeten de stem, die kenmerkende en (in mijn ogen) mooie stem van Frédérique Spigt…

frederiqueSAls echte Rotterdamse kan ik me nog goed herinneren dat ik als klein meisje samen met mijn moeder over de heemraadsingel liep en daar Frédérique Spigt met haar hond zag lopen. Ze heeft me altijd al op de een of andere manier geïntrigeerd. Zo bijzonder vond ik het dan ook toen ik in 2008 samen met mijn ouders kaartjes voor Fréderique kreeg en we in december van dat jaar met z’n drieën live mochten genieten van Fré met band.

Opnieuw kippenvel…
En nu, vijf jaar later, kwam ik haar weer tegen. Diep opgeborgen in een kast tussen Milow, Room Eleven, Maria Mena en Adele, dook daar ineens ‘Vreemd’ op. Mijn oude cd-speler heb ik eerder dit jaar naar de Roteb gebracht omdat het oude ding kapot was. En, tja, er staat verder geen nieuwe op mijn verlanglijstje, want tegenwoordig geniet ik met Spotify. Gelukkig heb ik nog een oude pc waar nog steeds een cd in kan en was ik weer even terug in het theater in 2008. Weergaloos, zo mooi.. Ik kan niet anders zeggen dan luister, geniet en voor je het weet zing je de fraaie teksten zelf tijdens het doen van de afwas (of bij het inruimen van de vaatwasmachine, natuurlijk…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *