Het evenement 1001 nacht

Ik zit inmiddels in mijn tweede studiejaar van de opleiding Communicatie en ben aangekomen bij mijn vijfde project. Dit project is het organiseren van een evenement voor de eerstejaars studenten met als thema ‘de zes zintuigen’. Meteen was ik enthousiast, omdat het een creatieve opdracht is, waarbij je rekening moet houden met een budget en het is weer eens iets anders dan het schrijven van een rapport.

Het feit dat we alles van top tot teen op papier moesten zetten en moesten regelen, wilde niet zeggen dat we het ook daadwerkelijk mogen uitvoeren. Met vol goede moed ben ik met drie medestudenten gedoken in de wereld van de eventmanagement. De weken gingen voorbij waarin we flink hebben gebrainstormd om een interactief, informatief en leuk evenement te bedenken. Al gauw kwamen we bij een overkoepelend thema: 1001 nacht. De activiteiten en de workshops die we hebben geregeld sluiten aan bij dit thema. Ook hebben we rekening gehouden met het budget, wat veel reken en puzzelwerk opleverde. We hebben een draaiboek gemaakt voor het evenement zelf. Ook hebben we promotiemateriaal gemaakt, zoals een flyer, een uitnodiging en zelfs een persbericht. Daarnaast hebben we een promotiefilmpje gemaakt, waarmee we de studenten willen enthousiasmeren om naar het evenement te komen.

1001nachtNa 6 weken keihard werken moesten we in de vorm van een pitch, laten zien wat we hebben bedacht en waarom ons evenement het beste was. Een paar dagen van te voren twijfelden we nog over een aantal dingen, maar het was te laat om iets beters te verzinnen. De pitch ging erg goed. We hebben laten zien dat wij het beste concept hebben en dat het met een druk op de knop kan worden uitgevoerd.

En ja hoor, na een paar dagen werden de winnaars bekend gemaakt. Het evenement 1001 nacht zal op 24 november plaats vinden. We won the pitch! Een compliment en een grote uitdaging! Maar de komende weken is het nog even doorwerken om de laatste dingen te regelen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *