Interviewen voor het magazine

Het is alweer de voorlaatste week van ComOn en in deze week ben ik met Xtra aan de slag gegaan met de laatste artikelen voor het magazine. Allereerst had ik op maandagochtend natuurlijk weer een masterclass van een professional. Dit keer was het Janet Keukelaar van Jack Ontwerp, die ons een college gaf over grafisch ontwerpen. In mijn vorige blogs heb ik al laten weten dat wij niks aan vormgeving hoeven te doen, dus voor Xtra was dit college gewoon interessant om te volgen, maar verder niet van toepassing op ons project. Ik heb wel veel geleerd over typografie, het gebruik van kleur, vormgeving en logo’s.

Maandagmiddag ben ik op stap geweest met mijn collega Wendy, naar Honselersdijk, voor een interview met Astrid Toussaint van Style For You. Astrid is kledingstyliste en weet als geen ander hoe een vrouw of man zich het beste kan kleden. Astrid heeft ons verteld over haar werk, maar ook over de nieuwe modetrends voor het komende seizoen. Het was een hele interessante middag en een heel leuk gesprek en als afsluiter hebben Wendy en ik ook nog een kleurentest gehad om te kijken wat voor type we zijn en welke kleuren het beste bij ons passen. Voor de mensen die het leuk vinden om te weten: ik ben een herfsttype en de warme kleuren passen het beste bij mij. Ik had ook eigenlijk niets anders verwacht, dus het was een hele leuke uitkomst.

Dinsdagmiddag ben ik met Sean wederom de haarlemmerstraat van Leiden onveilig gaan maken. Dit keer wilden wij de mening van mannen weten over mode bij vrouwen. Het is jammer dat zo weinig mensen willlen meewerken op straat en dat iedereen bij voorbaat al door loopt, omdat ze bang zijn dat we ze iets willen verkopen. Gelukkig weten sean en ik niet van ophouden en hebben we toch vijf mannen weten te strikken voor hun mening. Het leuke is dat iedere man toch een eigen mening heeft en deze ook durft uit te spreken, waardoor we gelukkig niet overal de zelfde antwoorden op kregen.

Ik wist niet dat het zo leuk kon zijn om interessante en leuke artikelen te bedenken en uit te werken voor een magazine. Niet alleen ik vind het leuk om bezig te zijn met het magazine, de rest van het team van Xtra vind het ook een hele leuke opdracht. Dat is maar goed ook, want dan is de kwaliteit al snel beter denk ik. Doordat iedereen van ons zich zo goed inzet voor het magazine kan ik niets anders zeggen dan dat het heerlijk op rolletjes loopt.

In de laatste week van het project ComOn gaan we de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten en de eindpresentatie aan de opdrachtgever en docenten voorbereiden. Spannend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *