Let’s introduce you to Charlotte: de ijkpersoon

Het adviesrapport is ingeleverd en voor mij was het samen met mijn medestudenten/collega’s de taak aan deel 2 van onze opdracht. Ik heb het al eerder verteld in mijn blogs, maar het is naast een advies ook aan ons om een magazine te maken en de inhoud van de website te schrijven. Ik heb al eerder journalistieke interesses gehad, dus een magazine maken is voor mij een hele leuke opdracht.

Gelukkig hoeven wij ons puur en alleen bezig te houden met de tekst en de inhoud van de artikelen, want grafische vormgeving is, bij gebrek aan de juiste middelen, aan ons allemaal niet echt besteed. Deze taak is namelijk aan Azeta.nl, dat bij FAE Events hoort.

Aan het begin van de week, op maandag, hebben we allereerst een hoorcollege en masterclass gekregen van Rineke Rust. Niet denigrerend naar Rineke toe, maar haar collega Marenthe de Bruijne van creasense heeft ons een paar weken terug al een masterclass gegeven over creatief denken, waardoor de masterclass van Rineke Rust niet echt een toegevoegde waarde had. Ook omdat de opdracht totaal niets met ons project te maken had, vond ik het helaas een minder leuke masterclass.

Het adviesrapport, wat we vorige week hadden ingeleverd, kregen we deze week terug met feedback. Zelf waren we tevreden met het adviesrapport zoals het nu was, maar Mark wilde graag dat we bepaalde dingen beter gingen toelichten. We hebben zijn feedback direct verwerkt in het rapport en op vrijdag voor de tweede keer het adviesrapport ingeleverd, hopelijk krijgen we het met een positief resultaat terug en kan het ook gegeven worden aan Mieke en Hansje van FAE Events.

De rest van de week zijn we met z’n allen gaan brainstormen over de bladformule van het magazine en de website. Allereerst hebben we nagedacht over de ijkpersoon. Een middag gezellig babbelen en bedenken wie onze doelgroep is en wat zou ze graag willen lezen? Daar is Charlotte uitgekomen. Charlotte hebben we verder helemaal uitgewerkt van hobby’s, tot beroep en van gezinssituatie tot haarkleur.

De rest van de bladformule was nog een hele opgave, want het bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn om goede artikelen te bedenken met een interessante invalshoek. Bovendien moeten we rekening houden met een bepaald budget. Het was dus even nadenken en goed uistippelen, maar uiteindelijk hadden we een goede eerste opzet, met leuke, interessante en grappige artikelen.

Met ons concept op zak hadden we op vrijdag een afspraak bij Hansje Görtz, partner van Mieke van Ulden van FAE Events, die ook haar eigen bedrijf Görtz&Crown heeft. In haar mooie pand hebben we een interessant gesprek gevoerd en een leuke brainstormsessie gehad. Wat zou onze Charlotte leuk vinden om te lezen? Is het haalbaar in dit korte tijdsbestek? Klopt het bij de identiteit van het event?

De bladformule ligt klaar, de ijkpersoon zit in onze hoofden, dus op naar week 8, waarin we mogen schrijven en interviewen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *