Over mij

ns fotoIk ben Roos Radema, 23 jaar en net afgestudeerd van de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Leiden. Ik mag mezelf daarom Bachelor of Communication noemen!

Mijn studiejaren
Het eerste jaar heb ik succesvol afgerond en bovendien mijn Propedeuse gehaald. In het tweede jaar heb ik tal van leuke projecten gedaan. Zo heb ik samen met mijn medestudenten een pitch gewonnen, waardoor wij vervolgens een evenement hebben mogen organiseren voor de eerstejaarsstudenten.  Ook was ComOn één van de hoogtepunten van het tweede jaar. Tijdens dit project waren we zelf een communicatiebureau en hadden we een opdracht van een echte opdrachtgever. Ik heb samen met medestudenten een advies gegeven voor de PR van een evenement dat door Fae Events wordt georganiseerd. Van het verloop van dit project heb ik elke week een blog bijgehouden. Mijn derde jaar ben ik begonnen met een stage bij Bijl PR. Vervolgens heb ik twee minors gevolgd op Hogeschool Leiden; Theatercompany en Bedrijfsjournalistiek. Tot slot heb ik mijn studie afgrond door een afstudeeropdracht uit te voeren bij Productiehuis Rotterdam, waar ik onderzoek heb gedaan naar het imago van Productiehuis en daaropvolgend adviezen heb gegeven voor de marketingcommunicatie.

Studie Pedagogiek
Communicatie is echter niet mijn enige studie geweest. Het is inmiddels mijn tweede studie. Op mijn zestiende ben ik na het behalen van mijn havodiploma gestart met de opleiding hbo Pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam. Deze studie heb ik twee volle jaren gedaan en vervolgens de knoop doorgehakt om er mee te stoppen. Ik vond het een leuke studie, maar niks voor mij om dit later als beroep uit te oefenen. Desalniettemin vind ik opvoeding, (ontwikkelings)psychologie, kinderen en jongeren nog steeds ontzettend interessant.

Mijn interesses binnen het communicatievak
De opleiding Communicatie is ontzettend breed, wat mij erg aanspreekt. Ik vind schrijven erg leuk en de creatieve vakken spreken mij erg aan, zoals het maken van een folder, brochure of bedrijfsblad. Hierbij vind ik het leuk om mee te denken over de vormgeving, maar ik richt me het liefst op de teksten. Daarnaast vind ik PR een kant van communicatie die ik erg leuk ben gaan vinden door de combinatie van creativiteit, strategie en inlevingsvermogen.

Een echte Rotterdammer(t) die houd van cultuur
Ik heb in Leiden gestudeerd, maar woon al mijn hele leven in Rotterdam. Vanaf juni 2010 woon ik met veel plezier in Rotterdam Noord. In mijn vrije tijd tennis ik graag, vind ik het heerlijk om een (filmhuis)filmpje te kijken of kan ik niet genoeg krijgen van een goede literaire thriller. Ook heeft kunst en cultuur mijn interesse, zo vind ik het leuk om af en toe een museum te bezoeken of naar het theater te gaan. Ik ben ieder jaar wel minimaal een dag te vinden op de Parade en heb ik in 2011 voor het eerst mogen genieten van het leuke en gezellige Oerol, op Terschelling. Kunst en cultuur inspireert!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *