Stage bij Bijl, partners in public relations

De zomer is voorbij en dat betekent het begin van een nieuw schooljaar. Ik heb twee jaar lang colleges gevolgd en tentamens gemaakt, hele leuke, soms minder leuke, maar altijd leerzame projecten gedaan. Nu ik in mijn derde jaar zit, mag ik de praktijk gaan verkennen.

Gedurende de komende 20 weken ben ik te vinden bij Bijl, partners in public relations, gevestigd in het hart van Rotterdam, de schiedamse vest! Een ontzettend mooie locatie, maar ook een heel gezellig bureau. Want ik ben inmiddels al twee weken bezig en aan het kennismaken en de sfeer is goed.

Het is wel even wennen om in eens elke dag vroeg op te staan en een hele dag door te gaan. Hoe kan het ook anders na een vakantie en na een tweejarige studie, waarbij je grotendeels je tijd zelf kon indelen en thuis kon werken. Maar desalniettemin is het een goed begin om te leren hoe het er in ‘het eggie’ aan toe gaat.

Bijl PR is het dus geworden. De plek waar ik het begin van mijn praktijkervaring mag gaan beginnen. Een pr-bureau met interessante klanten. Waarom ik graag bij Bijl stage wilde lopen? Als eerste punt wilde ik eigenlijk heel graag bij een bureau stage lopen. Op school hadden we inmiddels al vaak genoeg geoefend en voor bureautje gespeeld, dat ik wilde weten hoe het nu echt bij een bureau allemaal werkt. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar het juiste bureau voor mij. Aangezien Rotterdam heel veel bureaus in de richting van pr en communicatie heeft, moest dat geen probleem zijn, dacht ik. Maar, het viel mij helaas op dat zoveel communicatiebureaus een slechte website hebben. En als communicatiebureau vind ik dat toch wel een must. De enige die er echt uit sprong, was Bijl. Vooral door hun weblog en hun manier van zich presenteren naar de buitenwereld. Als je na een maand weer op de website van Bijl komt, ziet het er altijd anders uit, hij is actueel! Zo doende. Na een paar weken zomervakantie zit ik daar, als stagaire bij Bijl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *