Theater en communicatie: de ideale combinatie

Theater en communicatie is voor mij toch wel een ideale combinatie. Waarom van je hobby niet je beroep maken? Dat vind ik eigenlijk wel het mooie aan het communicatievak, dat je in principe in elke branche aan het werk kan. Of je nou in de Rotterdamse haven wil werken, bij een grote multinational, bij een goede doelen organisatie of in het theater. Overal moet gecommuniceerd worden. Het lijkt mij hartstikke leuk om in de cultuurbranche actief te zijn. Zelf ga ik graag naar het theater, dat is ook wel te lezen in verschillende blogs op deze site, maar ik heb eigenlijk nog nooit eerder zelf theater gemaakt. Daar komt nu verandering in…

De komende maanden ben ik lid van een ad hoc theatergezelschap van Hogeschool Leiden, in het kader van mijn minor: de Theater Company. Met nog 14 andere studenten van verschillende opleidingen ga ik een toneelstuk spelen én produceren. Een hele zware, maar verschrikkelijk leuke en vooral uitdagende klus! We hebben inmiddels de kick off gehad, een week waarin we direct heel veel informatie kregen over het stuk en de productie. Een paar weken voor de kick off kreeg ik al te horen dat het een stuk zal zijn waarin de grenzen van acteurs en spelers vervagen, waarbij zij soms over lijken kunnen gaan. Spannend toch?

Ik zal het verklappen: we gaan ‘in de ban van Richard’ spelen. Richard III is een stuk van Shakespeare en in de ban van Richard gaat over een groep ambitieuze jongeren die dat stuk gaat spelen. Dat klinkt nu misschien nog ingewikkeld, maar ik denk dat het erg leuk gaat worden. Regisseur Karlijn heeft inmiddels de rollen al verdeeld. Ik heb twee rollen die ik ga spelen. Zowel Richard als zijn vrouw Lady Anne worden door drie acteurs gespeeld en ik speel zowel Richard als Lady Anne. Misschien maak ik het nu nog wel ingewikkelder, maar dat houdt de spanning er wellicht ook nog wel in.

Naast de repetities, de spellessen en de gastcolleges over theatergeschiedenis en verschillende theaterdisciplines ben ik de komende weken ook druk met de productie. Voor dit stuk hebben we drie commissies en alle leden van de Theater CompGroepsfoto DEFINITIEFany zitten in een commissie. Ik zit in de pr-commissie en zal de komende weken de communicatie en promotie rondom dit stuk gaan regelen en verzorgen. De overige commissies zijn de commissie productiebegeleiding en de commissie decor/kleding/techniek.

In de laatste week van april zullen wij gaan spelen in het Imperium Theater in Leiden. Nog 9 weken te gaan dus. Het aftellen is al begonnen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *