Van een communicatiestrateeg naar CEO van een beursgenoteerd bedrijf

Waar ik vorige week nog communicatiestrateeg was van Communicatiebureau Xtra, zit ik nu in de directie van Move, een beursgenoteerd bedrijf in sneakers.

Hogeschool Leiden verzint iedere keer weer iets nieuws en uitdagends. In de laatste periode van dit studiejaar gaan we mee doen aan een spel, een bedrijfssimulatiespel. De opdracht was als eerste om een naam te bedenken, een visie en een missie te bedenken, de positionering te omschrijven en omschrijven in welke deelmarkt wij ons met name zullen gaan specialiseren.

Ik heb de afgelopen twee jaar al geregeld een nieuw bedrijf opgestart als student. Vele verschillende namen (Pilot Light, Picture, Xtra en dan nu Move), visies, missies en logo’s zijn bedacht, dus eigenlijk had ik hier nu wel een beetje genoeg van. Maar ja, een project is een project en ook dit jaar wil ik mijn jaar goed afsluiten, dus gingen we afgelopen week maar weer eens brainstormen en nadenken over een pakkende naam, een goed logo en een duidelijke visie en missie.

Ook de rollen zijn verdeeld, zo hebben we een financieel directeur, een marketing directeur, een communicatiedirecteur en ik ben algemeen directeur van Move. Move is een bedrijf dat met name hardloopschoenen maakt, maar ook tennisschoenen, voetbalschoenen en vrijetijdsschoenen. De komende weken zullen we het bedrijf op een juiste manier moeten gaan runnen, de goede beslissingen moeten maken, zodat we straks niet failliet zullen gaan.

Ik ben benieuwd wat ons te wachten staat de komende weken, maar nu eerst genieten van een weekje meivakantie. Koninginnedag hebben we inmiddels achter de rug, maar het bevrijdingsfestival in Zwolle staat nog wel op de planning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *